vrijdag 20 juli 2012

Zuinig

De zekerweterij van deskundigen die de Nederlander voor zuinig uitmaken…die ben ik zo zat. Want dat kost de b oer en de tujinder klauwen met geld. Aanbieding! 2 halen 1 betalen! Blijvend laag geprijsd! Al die aandacht voor een paar centen minder, dat houdt het zoeken naar de laagste prijs in stand. Als een zelfvervullende voorspelling.
Oké, ook ik ben zuinig opgevoed. En u misschien ook wel. Maar de stelling dat Dé Nederlander zuinig van aard zou zijn, die zou allang over de datum moeten blijken te zijn.
Want goed, míjn ouders hebben de oorlog nog meegemaakt. En die van u misschien ook wel. Maar vlak na ons komen hele generaties opzetten die zijn opgevoed door vaders en moeders die vooral heel veel welvaart hebben meegemaakt. Voor wie het beste nog niet goed genoeg is. Die generaties kun je ook andere aanbiedingen voorhouden dan alleen prijsaanbiedingen.
Aanbieding: Een beetje duurder maar wel gegarandeerd véél lekkerder.
Aanbieding: Een stukkie prijziger maar spaart het klimaat.
Aanbieding: Designergroente.
Aanbieding: Duur, dús goed.
Laatst hoorde ik iemand zeggen, dat als zijn kinderen in een winkel niet kunnen kiezen tussen het een of het ander, hij ze aanraadt dan het duurste te nemen. “Dan hoef je in elk geval geen spijt te hebben van je eigen zuinigheid.”
Een man om van te houden.

Rik Prikkel
27/2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten