vrijdag 27 juli 2012

Jeuk

Elk land krijgt de vakbonden die het verdient. Wij hebben vakbonden die in ieder geval weten dat je in de komkommertijd leuk aan de weg kan timmeren. In de maanden van snel opdrogende nieuwsbronnen rennen de media - als dorstige dwalers in een woestijn – hysterisch op elk schijnbaar nieuwsplasje af. Dat resulteert dan in items op tv en radio en artikelen in kranten met koppen erboven alsof de dijken zijn doorgebroken.

Maar nee, het gaat toch echt om de CNV-jongeren die door het land toeren in het kader van de verkiezing van de beste vakantiewerkgever. En onderweg constateren dat er wel eens een vijftienjarige in de buurt van een sorteermachine komt. Of dat hier en daar een gastje van 12 jaar en elf maanden oud een aardbei plukt.

Of dan FNV Bondgenoten. Die beginnen heel tactisch in augustus aan een actie tegen allergieën in de tuinbouw. En waarschuwt maar vast dat het allemaal waarschijnlijk zal gaan leiden tot schadeclaims voor die arme stumpers die arbeidsongeschikt raken door een overgevoeligheid voor de paprika of de tomaat. FNV Bondgenoten heeft nog geen exacte cijfers, maar wil wel al spreken van een ‘vergeten’ problematiek. Onduidelijk blijft wie wat nu precies vergeten was. De bond is in ieder geval niet vergeten weer een geinige kreet te verzinnen bij de actie. ‘Jeuk van je werk’.

“Zo heb ik er ook wel een paar gehad, die jeuk kregen van werk in het algemeen”, zullen heel wat tuinders verbeten mompelen. En ze voelen zelf ook een hardnekkige jeuk opkomen. Jeuk van je vakbond.

Rik Prikkel

33/2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten