vrijdag 27 juli 2012

België

Ik heb getwijfeld over België. Dat was in de tijd van Dutroux en de Bende van Nijvel. En de dikbilveehoudershormonenmaffia. En raar gedoe in de politiek met een schimmige ontvoering van een ex-minister-president, omkopingen en zelfs moord.
Maar raar gedoe in de politiek hebben wij in toenemende mate ook volop en deze week denken we - of we willen of niet - toch eventjes terug aan Pim.
Nee, het is bij ons niks beter dan in België en misschien zelfs wel een stuk slechter.
Ik las bijvoorbeeld ergens op internet dat in België inmiddels meer dan honderd verschillende fruitbieren op de markt zijn. Het is in België gemiddeld vier graden warmer dan in Nederland en dan heerlijk rustig op een zonovergoten terrasje een ijs- en ijskoud kersen-, bramen-, aardbeien- of zelfs bananenbiertje naar binnen werken.
Vier graden warmer is voor de gewassen natuurlijk ook niet verkeerd. En dat milde klimaat strekt zich klaarblijkelijk ook uit naar de wereld der fiscaliteiten. Er gaan niet voor niets zóveel Nederlanders eventjes over de grens wonen dat bijvoorbeeld de Voerstreek inmiddels weer op het gemak in meerderheid Nederlandstalig is.
En Job heeft ook wat gelezen ergens op internet. Dat de provincie Antwerpen 100 hectare vrijmaakt voor glastuinbouw, goed voor netto 60 hectare glas. Net een stukkie voor mij, riep hij overmoedig. Het grootschaligheidsvirus heeft hem echt zwaar te pakken. Ik had het berichtje ook gelezen en kon hem vertellen dat in de tweede alinea stond vermeld dat de provincie er wel 20 tuinders meende kwijt te kunnen. Tja, dan ga je als gulzige Hollandse tuinder toch weer twijfelen over België.
Rik Prikkel
mei 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten