dinsdag 17 juli 2012

Uitvindingen

De Rabobank heeft een ton in kas voor de winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs. Daar kun je leuk van uit eten gaan.
Die prijs wordt uitgereikt op de Floriade, de tuinbouwtentoonstelling waaraan dé agrarische bank van Nederland trots zijn naam koppelt.
Dan zal er toch ook minstens wel één agrarische innovatie zitten tussen de tien genomineerden. Want vooral de tuinbouw is een innoverende sector, horen we iedereen steeds roepen.
Maar met stijgende verbazing lezen we over een nieuwe grondboormethode voor archeologen, nieuwe hart-longmachinetechnologie die luchtbelletjes tegengaat, een dolfijnenwegjaagapparaatje dat je als dolfijnvriendelijke visser aan je visnetten kunt hangen, een taxibedrijf met elektrische auto’s, arbeidsmarktcommunicatie middels een kennelijk vernieuwende manier van films maken over organisaties en bedrijven, een beitel met stofzuiger, een nieuw luchtventilatiesysteem voor woningen, een fiets voor rolstoelers en een apparaat dat betonvlechten veel makkelijker maakt. En dan ook nog een snoekbaarskweeksysteem, wat nog enigszins naar iets agrarisch-dierenhouderigs zweemt.
Hebben de heren en dames tuinbouwondernemers met al hun geweldige uitvindingen gewoon niet op zitten letten en vergeten hun fabelachtige machines en apparaten bij de Rabobank in te zenden, aldus de kans op honderdduizend euro zomaar aan de neus voorbij gaand latend?
Of is die tuinbouw misschien toch helemaal niet zo vernieuwend als we met zijn allen denken?
Rik Prikkel, 33/2002

Geen opmerkingen:

Een reactie posten