dinsdag 17 juli 2012

Leve de wetenschap

Ik ga me niet meer inhouden. Want ze zijn met zijn allen gek aan het worden daar in Wageningen. Ze willen een tomaat gaan fabriceren die tegen hoofdpijn werkt. En een krop sla die twee keer zoveel vitaminen bevat als de kroppen die nu op het land staan en in de schappen van de supermarkt liggen.
Met andere woorden: als dat stelletje slapjanussen van een consumenten dan echt zo nodig rotzooi wil blijven vreten, met heel af en toe eens wat gezonds er tussendoor, dan proppen wij in dat kleine beetje gezonds gewoon zo veel vitaminen en andere stoffen waarvan wij denken dat ze de gezondheid bevorderen, dat iedereen toch zijn dosis wel binnenkrijgt.
En als dat zootje ruggengraatloze vetkleppen vervolgens nóg minder gezonds gaat consumeren, dan douwen we de vitaminen wel in patat en repen chocola. Dan hoeven ze helemaal geen groenten en fruit meer te eten. Leve de wetenschap.
Alsof die bijziende reageerbuisstaarders al haarfijn zouden weten wat Moeder Natuur nu precies in dat kropje sla doet en hoe het komt dat als wij dat eten dat in ons lichaam een gezondheidsbevorderend effect heeft!
Het is al erg genoeg dat we ons karbonaadje niet meer kunnen vertrouwen. Moeten we dan nu gaan toestaan dat zo’n stel manipulerende laboratoriumzombies van de tomaat een verdacht sujet maakt en dat het nadenkend deel van de mensheid in een krop sla een tikkende tijdbom gaat zien?
Rik Prikkel 6/1999

Geen opmerkingen:

Een reactie posten