dinsdag 17 juli 2012

Wedstrijd


Ze doen het weer, de redacteuren van Groenten & Fruit. Een transportbedrijf heeft een doos tomaten, die naar de RAI had gemoeten voor de wedstrijd ’wie heeft de mooiste tomaten op de NTV’, per ongeluk in Barendrecht laten staan en de tuinder is daar erg boos over. Of ik daar een leuk stukje over wil schrijven.
Nee dus. Want dat is helemaal niet leuk.
Het is tot daar aan toe dat er zulke wedstrijden worden gehouden. En dat daar tuinders aan mee willen doen.
Misschien zou er een leuk berichtje in zitten, als er zo’n keurmeester tussen die al die producten zijn evenwicht zou verliezen en achterover vallend het winnende kistje frambozen zou verpletteren.
Misschien zou er een grappig onderzoekje schuilen in de vraag uit welk kistje aan het eind van de beurs de meeste vruchten zijn ontvreemd door hongerige beursgangers.
Misschien zou er een gevoelige sfeertekening steken in de bedroefde tuinder, die slechts een bescheiden certificaat van deelname met 6,50 punten erop heeft gehaald voor zijn met zoveel liefde geteelde peren.
Het zou zelfs echt aardig kunnen worden, als we die chauffeur van dat transportbedrijf zouden kunnen laten zeggen dat hij die tomaten bewust heeft laten staan omdat hij niet kon geloven dat die rommel aan een wedstrijd moest meedoen.
Maar een boze tuinder. En dan ook nog boos op ... drie keer raden wie. The Greenery. Jongens, hebben we daar nou nog niet genoeg van? 
Rik Prikkel 48/1998

Geen opmerkingen:

Een reactie posten