vrijdag 27 juli 2012

45+

Mocht u nog in de illusie verkeren dat u altijd nog in loondienst kunt als het tuindersbestaan u te uitzichtloos en mentaal en lichamelijk afmattend worden, dan hoop ik voor u dat u de 45 nog niet gepasseerd bent. Want boven die leeftijd is het wel zo’n beetje afgelopen met uw aantrekkingskracht op werkgevers. Dat schrijft althans het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (46, maar vorig jaar net op tijd onder de pannen) is de nieuwe boeman van alle uitkeringstrekkers die het leven in de bijstand wel best vinden. Werkgevend Nederland heeft hem ervan weten te overtuigen dat er voor iedereen werk is. Dat riepen ze vorig jaar althans hard genoeg om Polen toegelaten te krijgen en om een discussie op gang te brengen over het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd.
Hoe het dan komt dat er een Actieteam Talent 45+ in het leven moest worden geroepen en een project GrijsWerkt, dat is eventjes niet duidelijk. Of toch?
Want de sociale dienst die u een 48-jarige langdurig werkloze bijstandstrekker in de maag weet te splitsen, die had óf een verdomd goed verhaal óf een hele flinke zak geld bij zich.
Maar maakt u zich geen zorgen. Aboutaleb en zijn actieteam hebben in het bijzonder contact met de Bouw, de Gezondheidszorg, het Onderwijs en de Metaal. De uitkeringstrekker gaat dit jaar voorbij aan de deur van de werkgever in de tuinbouwsector.
Maar wellicht komt er wel een tuinder van 45 jaar of ouder aan uw deur kloppen, omdat hij eieren voor zijn geld kiest en op zoek gaat naar een van die naar verluidt talrijke banen voor beter opgeleiden of meer ervaren krachten in de tuinbouw. Weest vriendelijk voor hem.
Rik Prikkel
week 6/2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten