dinsdag 17 juli 2012

Meisjes


Het is algemeen bekend dat vrouwen langer leven dan mannen. Vrouwen zijn ook beter bestand tegen veel ziektes. In tijden van hongersnood houden ze het langer vol dan mannen vanwege hun rijkere vetvoorraad. En bovendien overtreffen vrouwen mannen op het gebied van wijsheid, in het verwerken van (emotionele) stress en natuurlijk op het terrein van intuïtie (wie heeft er ooit van mannelijke intuïtie gehoord?).
Het is daarom extreem goed nieuws dat vegetarische vrouwen die zwanger worden vaker van een meisje bevallen. Normaal gesproken worden op elke 100 meisjes 106 jongens geboren. Maar jonge moeders die vlees laten staan en zich in leven houden met plantaardig voedsel, die krijgen kinderen in een verhouding van 100 meisjes op 81 jongens. Wat je noemt een significant verschil. Zeker wanneer je rekening houdt met het feit dat meisjes vaker vegetariër worden dan jongens. Al die meisjes krijgen over een jaar of 25 dus zelf ook weer meer meisjes dan jongens.
Onderzoekers maken zich druk om de vraag waar dit nu door komt. Zit het hem in de vleeshormonen die ze mislopen? Of in de hormonen die ze juist meer binnenkrijgen via al die sojaburgers? Of misschien in de spoortjes pesticide op hun groenvoer, dezelfde pesticiden waardoor fruittelers meer meisjes kregen dan jongens?
Kan ons natuurlijk helemaal niks schelen. Met al die vegetarische meisjes wordt het op Aarde sowieso een stuk vredelievender en mooier en bleven de afzet en dus ook de telers van groenten en fruit alleen nog maar ongekende hoogtepunten.
Rik Prikkel 33/2000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten